De vakantie zit erop… Door Louran van Keulen

Scroll this

Twee weken Kroatië is niet ideaal in een voorbereiding op een wedstrijd. De hitte, glooiende omgeving en tijd aan de familie besteden. Ingepakt 1 paar slippers en 1 paar hardloopschoenen, daar komen we de twee weken wel mee door.

Voor de vakantie een paar nieuwe schoenen aangedaan die ik ook wil gaan gebruiken bij de Dam tot Damloop. Als ik dit jaar weer onder het uur wil lopen moet ik wel een lichte schoen hebben, maar ja de leeftijd gaat ook mee spelen dus lekkere demping is ieder jaar voor mij belangrijker. Zeker op de wat langere afstanden, en met langer bedoel ik wedstrijden of duurlopen boven de 10 km.

louran-van-keulen-1

ASICS is net met een nieuwe schoen uitgekomen met een geheel nieuw demping systeem. In de reviews lees ik, “lichter en toch goed dempend”. Die ga ik dan maar eens proberen.
Bij het aantrekken voel ik meteen dat ze lekker om mijn voet heen sluiten. Het geringe gewicht valt me ook op, dat ben ik niet gewend van een ASICS schoen. In Kroatië is het lekker warm en redelijk heuvelachtig dus zoveel mogelijk langs het water lopen zodat ik niet steeds omhoog en omlaag loop. Eerste training op vakantie maar even rustig aan. Tempootje rond de 12 km per uur ( 5 minuten per KM). Mijn lijf wil wel harder maar mijn hoofd zegt dat niet te doen. Dat blijkt verstandig want na 7 km worden de benen toch wel wat zwaarder en de dorst groter. Schoenen bevallen goed. Als ik mijn horloge synchroniseer met Strava zie ik dat ik een segment gelopen heb. Derde tijd ooit over een segment van 4,2 km. De snelste tijd 19 minuten en 20 seconden. Ik denk bij me zelf dat wordt voor de volgende training een leuke uitdaging om het tempo eens wat omhoog te gooien.

louran-van-keulen-2

De tweede training weer op de ASICS Dynaflyte schoenen. Even rustig inlopen en dan naar het segment van 4,2 km. Ik loop in de avond want dan is het iets koeler. De schoenen lopen erg lekker, reactief, licht en meer dan genoeg demping. Ik loop vlak langs het water, af en toe is het wel wat nat op straat, dit merk ik wel, de zool is wel wat glad op nat wegdek. Het tempo zit er lekker in. Ik zal rond de 4.30 per km moeten lopen om tot King of het segment gekroond te worden. Na 4,2 km kom ik aan in de schemer en zie 17.50 min. Een mooie verbetering van het record. Dit geeft me vertrouwen dat op de ASICS Dynaflyte de Dam tot Damloop wel moet lukken. Nu mijn benen nog even trainen en 59 minuten moet haalbaar zijn.