GirlsLove2Run: Nog 10 weken tot TWO OCEANS

Scroll this

Nu wordt het serieus. Nog maar tien weken!!!! Francien traint harder en beter dan ooit. Probeert zelfs pro-actief te zijn (lees: preventief de fysio bezoeken). Eet zelfs gezonder dan ooit. Fieke bracht daarentegen haar week ietsje minder serieus door. Hoe? Dat lees je hieronder.

RUN

Fieke
Zoals je in onze vorige recap al kon lezen was ik afgelopen week in Nederland. Zo’n bezoekje aan huis is eigenlijk helemaal volgepland en dus race ik van de ene naar de andere afspraak. Business meetings, maar ook gewoon hoognodige diners en lunches met vriendinnetjes en familie. Weinig tijd dus. Gelukkig kon ik tijdens een Nike event dinsdag sport en meetings combineren. Ik liep drie kilometer over de baan met een gemiddelde snelheid van 4.30. Dat geeft de burger moed voor de komende weken.

Francien
Het is even wennen om me aan mijn hardloopschema te houden als er zoveel ‘sportieve’ afspraken en events zijn die ik moet bezoeken. Helaas legde ik het bij datzelfde event af tegen Fieke en Annemerel. Daarnaast was ik woensdag drie kwartier op een hardloopband te vinden, waarbij ik iedere vijf minuten een versnelling inzette. Gisteren tikte ik voor het eerst in lange tijd de 30 kilometer aan. Ik bleef zelfs onder de drie uur. High five voor mezelf!

WORKOUT

Fieke
Oh wat was dit een luie week. Op een paar zonnegroeten naast m’n bed en het feit dat ik in Amsterdam dagelijks 4 trappen op en af moet is er weinig te vertellen. Vanavond begin ik overigens weer braaf met yoga. Kijken of er nog iets van m’n lenigheid over is…

Francien
Woensdagmiddag stond dus mijn eerste indoor duurtraining op het programma. Ik dacht twee uur cardio training, dat wordt een makkie. Dat had ik mis! Samen met Leslie nam ik drie kwartier plaats op een spinning fiets om daarna een kwartier helemaal kapot te gaan op de stairmaster. Wat een k*tding is dat. Verreweg het zwaarste cardio apparaat waar ik ooit op heb gestaan. Daarna nam ik dus drie kwartier plaats op de hardloopband. Om vervolgens weer op de stairmaster te gaan staan. Mijn shirt was zo doordrenkt van het zweet dat ik uiteindelijk alleen nog in mijn sportsbra stond. In de avond stond er eigenlijk nog een zaktraining in Arie’s Vondelgym op het programma. Helaas liet mijn lichaam het afweten. Dus die sloeg ik over. Zaterdagavond stond ik samen met de GirlsLove2Run crew opnieuw in de sportschool. Dit keer onder begeleiding van het Personal Body Plan team. De training was erop gericht om je als hardloper vooral sterker te maken.

EAT

Fieke
Zoals ik al zei; een weekje Nederland betekent vooral veel etentjes. Ik kookte dan ook welgeteld 0 keer zelf. Wel ontbeet ik regelmatig met een shake van de Vitaminestore om de hoek (die heb ik gemist) en genoot ik vooral heel erg van alle gezelligheid. Dat is ook wat waard toch? Deze week ga ik weer braaf tracken wat ik eet… Echt!

Francien
Okay, ik geef toe met dit weer ben ik verslaafd aan warme chocolademelk met slagroom. Dat is mijn guilty pleasure. Mijn grootste probleem? Consistent eten. Ik sla in mijn drukte heel vaak maaltijden over, omdat ik het niet als prioriteit stel. Terwijl het harstikke belangrijk is voor mijn herstel. Ik probeer nu elke dag twee gekookte eitjes te eten nadat ik gesport heb. Afgelopen week stond in het teken van meetings en events. Gelukkig werd er op elk event goed voor me gezorgd door Rens Kroes en DoorMeal. Vooral van die laatste ben ik een hele grote fan, maar echt. Wat was dat lekker.