GirlsLove2Run: Nog 12 weken tot TWO OCEANS

Scroll this

De afstanden worden langer, de tijd tot Kaapstad steeds korter. Nog maar 13 weken te gaan. Een kleine 3 maanden om mezelf klaar te stomen voor 21 km vol bergen. Ik weet wel dat ik blij ben dat het er geen 56 zijn… Fieke bedankt voor deze fameuze woorden. Ik zie je bij de finish.

RUN

Fieke

Door mijn dramatische yoga kwaliteiten liep het begin van de week letterlijk niet zo lekker (verrekte voet). Vanaf donderdag kon ik er echter weer tegenaan. Je weet, met een schema werken doe ik niet. Wel plan ik langere runs van te voren in. Ik kan daar tegenop zien. Het idee dat ik pas over een dik uur (of 2) weer mag stoppen met rennen werkt alles behalve motiverend. Als het niet hoeft, doe ik het dan ook niet. Maar nu moet het. En dus stond er deze week een 14k in de agenda van m’n iPhone. Het weer werkte niet mee (lees: orkaan), mijn route keuze was ronduit debiel (lees: open velden), maar met een paar kleine aanpassingen is het gelukt.

Francien
Het is hier zo warm dat hardlopen bijna onmogelijk is. Ik doe een verwoede poging op maandag. Verder dan zeven kilometer kom ik niet. Zaterdag hervind ik mijn mojo. Ik pers er nog één laatste keer 26 kilometer uit. Dat gaat niet helemaal zonder slag of stoot. Iets met een weg die ik kwijtraak en een telefoon die me in de steek laat. Maar goed, ik ken Kaapstad inmiddels en weet uiteindelijk mijn weg naar huis te vinden.

WORKOUT

Fieke
Maandag begon mijn eerste yogales van 2015. Wat was ik stijf! Tel daarbij op dat ik het hele uur heb nagedacht of de auto nou wel of niet op slot zat (wel) en je snapt dat het een top les was. Dat ik de volgende ochtend wakker werd met een mega stijve voet, maakte het er niet beter op. Dinsdag werd dan ook een rustdag. Woensdag gooide ik er weer een boks training tegenaan. En donderdag was het weer tijd voor yoga, waarbij ik extra goed oplette of ik de auto op slot had gedaan. Dat hielp!

Francien
Fiek, een verrekte voet? Knap. Een stijve voet? Dat is weer eens wat anders dan een stijve …. Eén troost yoga en ik zijn ook (nog) geen match. Ik was de aflopen week vooral in de sportschool te vinden tussen allemaal liftlullo’s. Liften doe ik niet. Trekken wel. Met de dag word ik sterker in mijn armen en schouders. Niet dat ik die echt nodig heb bij mijn ultra marathon, maar toch. Mijn buikspieren krijgen vorm. Nee ik wil geen sixpack, ik wil enkel dat ze me ondersteunen als ik na 33 kilometer krom trek.

EAT

Fieke
Een paar weken geleden ontdekte ik, spuit 11, de MyFitnessPal app. Zonder specifiek doel, maar gewoon omdat ik benieuwd was waar de Jelmer de Boers van deze wereld het over hadden. En serieus, die app is slim! Hij kent al m’n Engelse producten en ik vind het super interessant om te zien wat ik per dag binnen krijg.

Francien
Ik ben al weken in gevecht met de weegschaal in de sportschool. Ik sport veel, maar eet nog veel meer. En waar Fieke het heeft over MyFitnessPal, ervaar ik dat als een waarheid waar ik niet mee om kan gaan. Dus laten we maar gewoon ophouden over eten. I like my food.

– Photocredit | Joyce Bongers <www.joycebongers.nl> –