Manifest

Scroll this

Op 4 april 2015 klinkt het startschot van de mooiste marathon ter wereld gehouden in het mooiste land ter wereld: Two Oceans Marathon in Zuid-Afrika. Deze heuvelachtige race in de Westkaap van Zuid-Afrika staat garant voor een bikkelharde strijd met jezelf.

Vorig jaar hebben Fieke en Francien van Girls Love2Run meegedaan aan deze race. Voor de editie in 2015 zijn Jordy Hindriks en Edgar Minks van Run2Day uitgedaagd door Fieke en Francien.

Voor Jordy en Edgar is Zuid-Afrika geen onbekend terrein. Jordy was tijdens zijn jaren als top 400m-loper in de winter vaak op trainingsstage in Stellenbosch. Daar werd dan in heerlijke temperaturen de basis gelegd voor het naderende indoor/outdoor seizoen. Edgar was voor zijn studie 5 maanden actief bij een wijnhuis in de Westkaap (ook niet verkeerd natuurlijk). Nu keren zij terug met een missie die ver buiten hun comfortzone ligt.

Even voostellen:

Jordy
Jordy leeft en ademt sprint uit. Krachtige lange passen met bovenbenen als boomstammen! Van een anaerobe stylist zal hij de komende maanden transformeren naar een arobe-ezel. Hij kan zelf nog steeds niet geloven dat hij in april om 6:30 in het startvak zal staan voor een hele pittige ultramarathon. In 2014 liep Jordy twee halve marathons maar dat ging niet van harte. De beperkte trainingsomvang beangstigt Jordy een beetje maar hij kan uiteraard wel putten uit zijn topsportmentaliteit.

Edgar
Edgar zijn pijlen waren in 2014 gericht om de marathon van Berlijn onder de 3 uur te finishen en dat is gelukt. Weinig moeite was nodig om Edgar enthousiast te maken voor de uitdaging van 56km in Zuid-Afrika. Hoewel het verschil tussen de marathon en de Two Oceans Marathon maar 14km is zal hij zich nu anders en beter moeten voorbereiden.

Francien
Francien kwam, zag en werd laatste in 2014, er schitterde zelfs een DNF achter haar naam. In 2015 laat Francien de olympische gedachte los en is vastberaden om binnen de tijd over de eindstreep te sprinten. Dat Francien vorig jaar in een slakkentempo over het parcours ging was te wijten aan een gebrekkige voorbereiding. En een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen, toch?

Fieke
In eerste instantie had Fieke het idee om ook de 56km te gaan lopen maar het voelde niet goed. Nu gaat zij alles op alles zetten om een hele rappe halve marathon te lopen in Zuid-Afrika. Fieke doet al haar trainingen in het heuvelachtige Newcastle, ongetwijfeld dat zij topfit aan de start gaat verschijnen.
Tot aan de marathon houden wij jullie op de hoogte van onze verrichtingen voor Zuid-Afrika. Wekelijks zullen er berichten verschijnen op deze site en via onze persoonlijke instagram.