Onder voorbehoud de uitdaging aangaan

Scroll this

Toen Fieke en Francien van Girlslove2Run Jordy en mij uitdaagde voor de ultramarathon in Zuid-Afrika was mijn antwoord direct: JA! Maar niet lang na mijn resolute en tikkie arrogante instemming sloeg de twijfel toe.

Tijdens de marathon in Berlijn afgelopen september zat ik na 38km er redelijk doorheen, dit zal in Zuid-Afrika betekenen dat ik nog 18km heuvels moet verteren. Verder is het parcours voor een lange zware loper niet ideaal, een lichaam met een gewicht van net boven de 80kg die 1900 hoogtemeters omhoog moet hoppen en naar beneden kletteren is niet wat deze kaaskop gewend is. Tegelijkertijd is er die stem die roept: Man the fuck up Edgar.

Deze nieuwe uitdaging ga ik dus gewoon aan maar wil 100% zeker weten dat mijn lichaam niks mankeert. Het is dus een volmondige JA onder voorbehoud. De slag om de arm is een uitgebreide sportmedische keuring. Op voorhand mag er niks loos zijn met hart, longen, spieren, gewrichten, pezen en bloed. Al deze onderdelen dienen een vinkje te krijgen anders zal ik niet aan de start verschijnen in Zuid-Afrika. Jordy en ik worden zeer spoedig onderzocht.

Fieke en Francien hebben vorig jaar nog een sportmedische keuring ondergaan.

– Photocredit | Joyce Bongers <www.joycebongers.nl> –

1 Comment

  1. Ik weet zeker dat je door die sportkeuringen heen komt Edgar! Gewoon goed trainen 🙂

Comments are closed.