Race Gear Door Niels Aarns

Scroll this

Nog even en dan is het zover, de start van de Dam tot Damloop. De weersverwachtingen zijn positief, zo rond de 18 a 20 graden. Ideaal hardloopweer dus! Toch is de vraag van veel hardlopers: Wat doe ik aan op zaterdagavond of zondag tijdens de Dam tot Damloop?

niels-2Vorig jaar debuteerde ik op de Dam tot Damloop en dit was een super ervaring met het Run2Day racing team. Dit jaar gaan we onze titel verdedigen in het bedrijven klassement! Mijn raceoutfit ligt al klaar om zondag te knallen! Namelijk: ASICS race singlet, ASICS race short en de running schoenen ASICS Dynaflyte. Persoonlijk hou ik er niet van om meerdere kleding items te dragen tijdens een wedstrijd. Vandaar dat ik met een singlet + short loop.

Tijdens een wedstrijd vraag je altijd het maximale van je lichaam. Je zult merken dat jouw hogere hartslagzone makkelijk bereikt wordt en je kerntemperatuur snel stijgt. Een tip is om de temperatuur van de dag te nemen en daar 10 tot 15 graden bij op te tellen. Zo weet je ongeveer hoe warm je het krijgt tijdens de race. Ook is het enorm belangrijk om goed functioneel ondergoed te dragen, denk aan Oldo of Falke. Zelf heb ik een vast ritueel. Namelijk mijn favoriete onderbroek en sokken te dragen met een wedstrijd. Of het nu echt helpt is de vraag, het zit denk ik vooral tussen de oren. Zolang het goed gaat wil ik daarin niet teveel veranderen.. haha!

Voor alle deelnemers aan de Dam tot Damloop is mijn tip om je favoriete kledingset (korte tight/short en t-shirt/singlet) klaar te leggen en je snelste schoenen! Trek vooral iets aan waarbij je jezelf goed voelt, dan komt het helemaal goed! Ik wens iedereen enorm veel succes komend weekend! Ready to race!