Run2Day DAMFAST Team Defending the title

Scroll this

1. RACE. 10 ATLETEN. 10 VERHALEN. 1 DOEL.

Op 18 september klinkt het startschot van het grootste hardloopevenement in Nederland, de Dam tot Damloop. Als trotse sponsor van de Damloop is Run2Day ook ieder jaar vertegenwoordigd met atleten. In navolging van een succesvolle editie in 2015 gaat het Run2Day team nu voor prolongatie van de titel.

Arrogant? Nee, helemaal niet. Naast het adviseren van onze klanten en het motiveren en inspireren willen wij jouw onderdeel maken van onze journey. De start is bij je voordeur, de finishline is in Zaandam op 18 september.

Run2Day vind het belangrijk dat naast het juiste advies over de nieuwste en kwalitatief beste producten ook de kennis van hardlopen zelf aanwezig is. Daarvoor hoef je niet perse de allerbeste te zijn, maar affiniteit met hardlopen is een pré! Én dat er Run2Day’ers zijn die kunnen hardlopen weten we allemaal.

Damloop-team-1

Run2Day DAMFAST Team

In 2016 staat het Run2Day DAMFAST Team aan de start van de Dam tot Damloop. Het team vertegenwoordigt veel lopers welke afgelopen jaar ook tot het winnende businessteam behoorden. Zo gaat winnaar van afgelopen jaar, Tim Bolink, wederom voor de winst. Maar concurrentie binnen het team komt van nieuwkomers Ben Vriends én Rob Vijver.

Even voorstellen:

Ben Vriends is werkzaam bij Run2Day Eindhoven. Naast het adviseren van klanten in de winkel is Ben één van de vaste running coaches van de winkel in Eindhoven. Ben coacht lopers van 0-5km, maar helpt lopers ook sneller te worden. “De uitdaging is om mensen gemotiveerd te houden gedurende een periode van trainingen. Vooral als trainingen pittig zijn of als het weer slechter is merk je dat lopers willen afhaken. Mijn doel is deze lopers te inspireren en motiveren door te gaan en hier voldoening uit te halen. En dat lukt op de één of andere manier altijd!” – aldus Ben.
Voor de Damloop heeft Ben één doel: “Voor mezelf een goede wedstrijd lopen. Maar tijdens deze wedstrijd staat ook vooral het teambelang voorop. Dat is eigenlijk nooit zo bij hardlopen. Dan is het ieder voor zich. Dus wellicht geeft dit een extra prikkel naar een mooie tijd!”.

Rob Vijver komt uit het Hoge Noorden en is Run2Day’er in de winkel in Leeuwarden. “De Dam tot Damloop is één van de mooiere lopen in Nederland. Persoonlijk vind ik het heerlijk dat we redelijk voorin starten omdat het zo massaal is. Nu kun je de langzamere lopers die eerder gestart zijn stuk voor stuk oprollen en dat werkt motiverend.”

Louran van Keulen heeft als “Nestor” van het team écht van zijn hobby zijn werk weten te maken. Sinds een paar jaar is Louran eigenaar van een succesvolle Run2Day winkel in Hilversum. Met zijn 48 jaar mag Louran dan veruit de oudste loper zijn van het Run2Day DAMFAST Team, maar zijn PR’s zijn door velen van het team nog niet gelopen. Een kleine opsomming:
5KM: 14:44min
10KM: 31.32min
10EM: 52.42min
“Lopen is voor mij een vorm van leven. Het geeft me het gevoel van vrijheid, macht en voldoening. Het gevoel wat je krijgt om op de baan je rondjes in een hoog tempo te kunnen draaien of het gevoel van een wedstrijd waar je niet moe lijkt te worden. Dat geeft mij het ultieme gevoel van voldoening. Als ik een mooie 58’er of 59’er loop dan ben ik tevreden en heb ik mijn steentje bijgedragen aan het team.”

Team DAMFAST neemt je de komende weken mee langs het parcours. Geeft je tips in aanloop naar de start van de 32e Dam tot Damloop.

Damloop-team-2