Running diary Jorin Kamps

Scroll this

Jorin-KampsJorin Kamps
Als atleet, student en shoe expert bij Run2Day zit mijn week meestal goed vol gepland. Ik doe alleen maar dingen die ik leuk vind dus ik zal nooit zeggen dat ik het druk heb. Er is niets leuker dan elke dag weer je hardloopkleding aan te trekken om je op te maken voor een mooie training. Een lange duurloop kan ik genieten van de stilte in het bos of terugdenken aan een geweldige trainingsstage in Kenia. Met m’n trainingsmaten een pittige baantraining afwerken is zwaarder maar niet minder leuk.
Dat is bij Run2Day mijn passie mag delen met klanten maakt mijn week compleet. Alle verhalen van de verschillende hardlopers over wedstrijden, trainingen, etc. en het helpen van mensen aan de juiste running gear om zo hun doelen te bereiken! Hieronder kun je lezen hoe mijn afgelopen week eruit ziet.

Maandag
Maandag is voor mij altijd een dag om rustig aan te doen omdat er in de avond een baantraining op het programma staat. In de ochtend sta ik rond 9uur op om te ontbijten. Daarna begin ik meteen met ongeveer een half uur core stabiliteitstraining. Hierdoor ben ik meteen goed wakker en is mijn lichaam goed geactiveerd. Vervolgens ga ik in de middag een paar uur studeren. Om 19:00uur in de avond staat een mooie baantraining van 4x1000m in 2.55min op het programma met de Bramsterdammers. Ik kan jullie vermoeien met een foto van mezelf, maar we trainen in een het Olympisch Stadion met de regenboog op de achtergrond. Net een schilderij. Na de training eet ik thuis pasta en maak ik mijn spieren los met de foamroller.

Jorin-Kamps-maandag

Dinsdag
Dinsdag vroeg uit de veren om te werken bij Run2Day Oosterpark. Om tijd te besparen probeer ik regelmatig van de winkel naar huis te rennen. Vandaag heb ik dan ook besloten om de tram naar werk te nemen en vervolgens om 18.00 uur na sluitingstijd naar huis te rennen. Vanaf de winkel is dit ongeveer 10km. Door de reistijd te gebruiken als training kan ik de rest van de avond relaxen. Als ik naar huis loop en daardoor woon- en werkverkeer als training gebruik, denk ik altijd terug aan de trainingen in Kenia. Daar zijn ook veel atleten die het woon-werkverkeer hardlopend overbruggen. Op de foto zie je Keniaanse kinderen rennen die over 10 jaar mogelijk tot de wereldtop behoren.

Jorin-Kamps-dinsdag

Woensdag
Vandaag staan er weer twee trainingen op het programma. In de ochtend een krachttraining samen met Tim van ongeveer anderhalf uur in het krachthonk. Dit is niet mijn favoriete training, maar ik weet dat het erg belangrijk is om dit wel te doen. Om een snelle wedstrijd te kunnen rennen moet je alle aspecten trainen! Gelukkig is het een stuk leuker om samen met Tim te trainen! Hij wil voor mij eindigen tijdens de Damloop, en ik uiteraard vice versa. Dus kom maar op met die krachttraining!

Jorin-Kamps-woensdag

In de middag loop ik samen met een trainingsmaat nog een duurloop van ongeveer een uur. Dit gaat zeer rustig. Het is altijd gezellig om samen een duurloop te doen, zeker in de heerlijke zon!

Donderdag
Donderdag is het geweldig weer! Om 10 uur in de ochtend begin ik bij Run2Day aan de Overtoom. Hier werk ik tot 1 uur om vervolgens met een collega te gaan lunchen en bij SAIL te kijken. Het is geweldig om die schepen te zien, zeker met dit mooie weer! Na SAIL moet ik via huis door naar de training, er staat namelijk een baantraining met 8x400m op het programma. Altijd leuk zo’n kort programma waarbij je redelijk hard mag lopen! De tempo’s gingen in 67-67-67-66-67-67-66-61 seconden. De laatste herhaling mag, zolang je ontspannen blijft lopen, altijd iets harder. Met de snelheid voor de Dam tot Dam loop zit het dus wel goed!
De training is met in- en uitlopen in totaal 10.5km. Daarnaast heb ik ook nog ongeveer 45km gefietst. Al met al een goede trainingsdag dus!

Jorin-Kamps-donderdag

Vrijdag
Vrijdag is een dag van looprust! Dit is na de trainingen van de afgelopen dagen ook niet verkeerd! Even de benen wat rust gunnen. Ik werk vandaag van 10 uur tot 6 uur in de winkel, dus ik moet toch 20km fietsen. Na het werk doe ik nog corestability training en ga ik vervolgens eten.

Jorin-Kamps-vrijdag

Zaterdag
Vandaag moet ik van 12 tot 18 uur in de winkel werken, daarom sta ik vroeg op om te trainen! Het is geweldig om vroeg in de ochtend, als het gras nog een beetje vochtig is, al te lopen. Op het programma staat 20 minuten rustig, dan 10 minuten in 3.20min/km en vervolgens 20 minuten in een tempo van 3.50min/km. Een mooi programma waar je benen toch best vermoeid van raken! Na de werkdag heb ik samen met wat collega’s gegeten bij een Ethiopisch restaurant, dit is voor atleten natuurlijk geweldig! Samen met Tim ben ik al in Kenia op trainingsstage geweest, dus wij waren al enigszins gewend om Afrikaans te eten. Dit bracht mooie herinneringen met zich mee.

Jorin-Kamps-zaterdag

Zondag
Zondagochtend heb ik afgesproken om samen met Tim en Bas van de Bramsterdammers een duurloop te doen. 80 minuten is het plan in een rustig tempo. Een mooie ronde door het park en via het Amsterdamse bos. Na een zeer rustig begin gaat het tempo steeds iets harder en lopen we gemiddeld toch een mooie 4.15min/km wat resulteerde in een totale afstand van 18.7km.
Een week vol atletiek, maar het levert me gek genoeg meer energie dan dat het kost!

Jorin-Kamps-foamroller