Running diary Niels Aarns

Scroll this

Niels-Aarns-Run2DayAls fulltime adviseur/verkoper van Run2Day Nijmegen heb ik een leuke en afwisselende job. Om de klanten zo goed mogelijk te kunnen adviseren moet jezelf natuurlijk up -to -date zijn van de laatste trends en ontwikkelingen van alle hardloopproducten. Dat komt goed uit, want zelf ben ik een fanatieke hardloper. Dus genoeg tijd om de running gear te ervaren. Graag wil ik jullie meenemen in een weekoverzicht van mijn trainingen!

Maandag
De meeste winkels in Nijmegen, dus ook Run2Day gaan pas om 12:00 uur open. Toch ben ik al om 10.00 uur aanwezig. Met wat thee en een muziekje is de winkel om 12:00 uur spick en span. Op maandag werk ik tot 16.00 uur om vervolgens direct naar de sportschool te gaan voor een krachttraining. Bij deze training heb ik een vast circuit met verschillende stabiliteitsoefeningen voor mijn benen. Ook de rompstabiliteit word aandacht aanbesteed. Na de training fiets ik gauw naar huis voor een stevige avondmaaltijd!

Niels-Aarns-6

Dinsdag
Dinsdag is mijn vrije dag, dus genoeg tijd om te trainen. Daarom staan er vandaag dag twee trainingen op het programma. In de ochtend ga ik naar de sportschool om wat krachtoefeningen te doen voor mijn borst, schouders en benen. Na een goede maaltijd is het tijd voor een middag dutje. Training 2 is een baantraining. 4x1000M met 200M dribbelpauze. De kilometer tijden liep ik van 3.30 naar 3.20 op de laatste 1000M. Nu gauw naar huis om een goede avondmaaltijd te nemen, namelijk spaghetti!

Niels-5

Woensdag
De wekker van mijn Iphone gaat af, maar wat ligt mijn bed toch lekker. Vooral na zo’n goede trainingsdag als gisteren. Ik heb de wekker al twee keer uitgedrukt. Het is ondertussen al 08.30 uur. Met een douche en lekker ontbijt stap ik op mijn wielrenfiets richting het werk. Om 09.45 uur kom ik aan en kan ik de winkel rustig openen. Vandaag is overigens mijn rustdag. Na een goede werkdag sluit ik af om 18.00 uur. Om vervolgens een lekker avondje sociaal media bij te houden van Run2Day Nijmegen.

Niels-Aarns-woensdag

Donderdag
Op donderdag begin ik pas om 12.00 uur omdat ik de koopavond ook door werk. Daarom is er in de ochtend tijd voor een ontspannen duurloop van 7,5 kilometer. Met een ronde deels verhard deels onverhard is het heerlijk om de dag zo te beginnen. Vaak doe ik deze training op lege maag. Zo train ik meteen hoe het is om op reserves te lopen.

Niels-Aarns-donderdag

Vrijdag
Ook vandaag is de werkdag om 10.00 uur gestart. Ik heb alvast mijn training spullen meegenomen. Want ik heb met een goede vriend tevens Nederlandse topper op de 800 Meter Jorian Damen afgesproken samen te gaan trainen. Tijdens het werk kan ik me dan ook echt verheugen op een hardlooptraining. Na 18.00 uur eet ik nog wat boterhammen en een bruistablet van SIS om vervolgens naar de atletiekbaan te fietsen. Op het programma staat 10 x 200M. Deze 200 meters lopen we op spikes. De tijden van de 200 meter waren 29 – 28 seconden naar 26 seconden op de laatste 200M.

Niels-2

Niels-Aarns-1Zaterdag
Het weekend is voor veel mensen begonnen. Voor Run2Day zeker niet, sterker nog zaterdag is de drukste dag van de week. De dag begint goed, ik verzorg de training van onze vaste hardloopgroep van de zaterdagochtend (Irun). Met een loopscholing en een gevarieerde interval training was de training een succes. Het is altijd leuk als er tevreden klanten langs komen die je trakteren met iets lekkers! Dit keer appeltaart.. eigenlijk een calorieën- bom, maar voor een keer maak ik een uitzondering! Om 17.00 uur is het einde werkdag, dus weekend!

Zondag
Op zondagochtend is om 10.00 uur de bostraining bij Cifla. Deze training is een van mijn favoriete. Met zowel korte als lange tempo’s en een bikkel parcours is er genoeg uitdaging! In de middag ben ik met vrienden naar Encore festival in Amsterdam geweest. Dit was een zeer geslaagde dag!

Niels-Aarns-zondag