Running diary Tim Bolink

Scroll this

Run2Day_Dam2Dam_006Tim Bolink

Mijn grootste passie, hardlopen mag ik met veel plezier een aantal dagen per week delen met klanten in onze Run2Day winkel aan de Overtoom in Amsterdam. Naast mijn studie werk ik een aantal vaste uren met een geweldig mooi team van enthousiaste lopers die klanten zo goed mogelijk willen helpen. Naast onze kennis van schoenen delen wij graag kennis op gebied van trainen, techniek en voeding. Je merkt dat klanten in de winkel dat echt een toegevoegde waarde vinden. Mijn doel is om klanten die ik geholpen heb met een grote glimlach de winkel uit te laten gaan. Waarbij zij, als ze buiten staan door mij op een goede manier geadviseerd zijn op het gebied van running gear en gemotiveerd zijn dat ze niet kunnen wachten om later die dag even een rondje te gaan hardlopen.

Ik neem jullie graag mee in een werk/trainingsweek.

Maandag
De week kun je niet beter beginnen dan met een intervaltraining op de baan. Samen met de Bramsterdammers én mede, Run2Day Racing Teamlid, Jorin trainen we in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Na afloop zorg ik voor een optimaal herstel met pasta en een biertje. Uiteraard 0,0%!

Maandag

Dinsdag
Vandaag is het tijd voor mooie dingen. Ik werk de hele dag voor de Sportraad Amsterdam waar ik sinds kort stage loop. ’S avonds doe ik corestability-oefeningen op mijn kamer, die vol hangt met startnummers van wedstrijden waar ik goed heb gepresteerd: de ultieme motivatie! Corestability oefeningen zijn voor mij erg belangrijk. Door de romp goed te trainen, sterk te maken en op de juiste spierspanning te houden loop ik technisch beter. Als je vermoeid raakt tijdens een wedstrijd dan kun je veel profijt hebben van spierversterkende oefeningen. Ik blijf hierdoor met mijn lichaam in een lijn lopen, wat betekent dat ik niet ga roteren met mijn schouders. Alle bewegingen die niet recht vooruitgaan zorgen ervoor dat je aan snelheid inboet en dat is juist wat ik niet wil. Na de corestability oefeningen ik een rustige herstelloop om de stramme spieren wat los te krijgen.

Dinsdag

Woensdag
Een duurloop doe ik het liefst in de ochtend en zo ook op deze woensdag. Bij een middellange duurloop rond de 60 minuten loop ik rond het Slotermeer en het aangrenzende park. Regelmatig kom ik hier mijn trainingsmaatjes tegen, een mooie ontmoetingsplek! Door de stad is het een drukte van welleer. Dus ik duik het liefst direct een park of bos in. Zo krijgt je hoofd minder prikkels en gaat het lopen makkelijker.

Woensdag

Donderdag
Ik begin de dag met een krachttraining in het gebouw van atletiekvereniging AAC. Hier hebben we de beschikking over een mooie collectie aan apparaten. Ik zorg dat ik tussen de middag even mijn rust kan pakken voor de klapper van de dag: snelheidswerk op de baan!

Donderdag

Vrijdag
De vrijdag is een dag van bijtanken. Hoeveel kilometers of trainingen ik per week ook doe, ik zorg dat ik één dag in de week looprust houd. Ik masseer mijn spieren met de foamroller die ik thuis heb (deegroller is ook fijn!..) en eet ’s avonds met Run2Day-collega’s op de Overtoom: de Ethiopiër Addis Abeba is een aanrader!

Vrijdag

Zaterdag
De duurloop met daarin langere tempoblokken wordt al vroeg afgewerkt. Om 09:30 sta ik weer fris en fruitig in de Run2Day Overtoom of Oosterpark om alle klanten te helpen. Na sluitingstijd fiets ik op mijn antieke racefiets naar mijn ouders in Bilthoven (50 km). Fietsen vind ik een goede alternatieve training. Je traint je hart en longen prima wat betreft uithouding en maakt de benen soepel. Voordeel van fietsen is dat de belasting op de benen een stuk minder is als bij hardlopen waar elke stap toch een klap is. De terugweg later op de avond gaat per trein, het houdt een keer op!

Zaterdag

Zondag
Misschien wel mijn favoriete dag in de week: een lange, langzame duurloop is mij op het lijf geschreven. Ik begin heel rustig en voer het tempo geleidelijk op, zodat aan het eind mijn snelheid het hoogst ligt. ’S middags geef ik mijn benen rust en test ik samen met mijn vrienden mijn zangkwaliteiten.. op de tribune bij FC Utrecht welteverstaan!

Zondag