Niels Aarns

20 jaar
Functie: Schoen Expert Run2Day Nijmegen
Specialisatie: 5km – 10km
Records: 3km: 9:07:50 | 5km: 16:20:80 | 10km: 34:42:10 | 15km: 52:57:33

Mijn grootste passie is hardlopen. Als twaalf jarig jochie liep ik mijn eerste Nederland kampioenschap cross in Wageningen. Met een 17de plaats was dit een prima resultaat. Vanaf dat moment ben ik fanatieker gaan lopen. In mijn junioren jaren heb ik vaak deelgenomen aan internationale wedstrijden. Nu ben ik senior, en heb ik net zoveel liefde voor de sport. Ik train momenteel 5 keer per week. Naast het hardlopen vind ik de ontspanning ook erg belangrijk. Festivals met vrienden bezoeken of een avondje FIFA ben ik ook wel voor in!

In 2010 begon ik als stagiaire bij Run2Day Nijmegen. Als weekend -en vakantie hulp hield ik er een bijbaantje aan over. Momenteel ben ik assistent bedrijfsleider en werk ik fulltime bij Run2Day Nijmegen.

Dit jaar word mijn debuut op de Dam tot Damloop. De afstand over 10 Engelse Mijl heb ik nog nooit in wedstrijdverband afgelegd. Als Nijmegenaar is de Zevenheuvelenloop (15 Kilometer) een vaste prik in mijn agenda. Mijn snelste tijd over de 15KM is 52 minuten en 57 seconden.

Mijn verwachtingen zijn hoog voor Dam tot Damloop. Ik hoor enthousiaste en positieve verhalen van de lopers in de winkel. Op grote wedstrijden met veel ambiance, presteer ik vaak beter. Door al het publiek wat je toejuicht kan je altijd wat extra’s geven! Ik verwacht 3:30 per kilometer te kunnen lopen en de laatste paar kilometer wat te versnellen. En ook zeer belangrijk, genieten van de race.