Trainingen Ultra Boost Een sfeerimpressie

Scroll this

Hardlopers inspireren, motiveren en adviseren. Dat is precies wat Girls Love2Run, adidas en Run2Day met elkaar gemeen hebben. Naast zelf de Two Oceans Marathon lopen en online beginnende en ervaren hardlopers te motiveren, inspireren en adviseren, doen wij dat ook door heel het land. Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht zijn de steden die door Girls Love2Run, adidas en Run2Day officieel ge-Boost zijn.

De eerste 4 etappes zijn een doorslaand succes. In Amsterdam wordt er afgetrapt met een dikke 110 deelnemers die allemaal de nieuwste adidas Ultra Boost aan de voeten krijgen. Met een pittige intervaltraining in het Vondelpark en afsluitend spierversterkende oefeningen schuiven de lopers aan bij de braai.

Iedere training is opgebouwd uit een warming-up, waarna een interval training volgt (die voor ieder niveau toegankelijk is). En natuurlijk staan we allemaal te shinen op onze adidas Ultra Boost. Omdat er in Kaapstad ook 2.000 hoogtemeters gemaakt gaan worden wordt er in Utrecht een pittige intervaltraining heuvel-op en heuvel-af gedaan. Een training die bij veel van de deelnemers de hartslag behoorlijk doet stijgen. Voor de winkel met de braai in het zicht worden de deelnemers door Run2Day’er André Leppers nog even flink onder handen genomen met wat intensieve core-stability oefeningen.


Dat er bij Run2Day veel kennis in huis is weten de deelnemers in Rotterdam alles van. Wilma van Onna (2.34uur op de marathon) en Eric Brommert (1.04 op de halve marathon) verzorgen de intervaltraining door het centrum van Rotterdam. De Koopgoot, de metrostations en het Schouwburgplein trillen nu nog na van 110 snelle lopers die met de Ultra Boost daar sporen hebben achter gelaten.


Den Haag, mooie stad achter de duinen, is op een koude dinsdagavond het toneel voor een grote groep enthousiaste atleten die maar 1 ding willen. Knallen op de Ultra Boost. Omdat je bij intervallen bij de eerste loopjes niet direct al je energie moet verspillen, moeten Edgar, Francien en Run2Day’er Ingrid de groep tot bedaren brengen. Maar al snel blijkt dat dat onbegonnen werk is. De dames en heren blijven maar gaan! Is het de kou, braai met twee Instagram helden of de adidas Ultra Boost die ze harder laten lopen? Wij weten het wel.

Na de intensieve training moeten de spieren natuurlijk weer goed aangevuld worden met de juiste voedingsstoffen. Dit gebeurt in geheel Zuid Afrikaanse sferen door Instagram helden en voedingsdeskundigen Jelmer de Boer a.k.a. @geentroep en  Nigel van der Horst a.k.a. @chefmetlef.

Met nog twee edities te gaan, Nijmegen en Groningen, is bij ons de energie niet afgenomen maar juist alleen maar toegenomen. Blije gezichten, mooie feedback en nieuwe mensen leren kennen geeft ons de Ultra Boost die we nodig zullen hebben in Zuid Afrika!

De foto’s zijn gemaakt door:
Amsterdam: JamJam
Utrecht: Joyce Bongers
Rotterdam: JamJam
Den Haag: JamJam