Marathon dagboek
Michelle Wolters

Scroll this
Atleet: Michelle Wolters
Leeftijd: 28 jaar
PR’s:
15K – 1.07.28
10EM – 1.12.56
Marathon – 3.28.26
Doel: Marathon Boston – 3.15

Maandag

Morning sunshines! Ik ben nog een beetje na aan het genieten van het UK-weekend. Ik was in Northumberland waar ik een halve marathon trailrun heb gedaan. Stiekem ben ik ook verliefd geworden op de countryside. Het is zo mooi daar. En dus ook fantastisch om een race te lopen. We waren met een groep van 10 lopers vanuit Amsterdam en London naar Bamburgh gekomen om daar een trailrun te doen. Heerlijk weekend! Leuke groep, lekker gegeten en op zondag nog een mooie strandwandeling gemaakt. Dit was m’n eerste trailrun en ik ben fan. Je loopt echt over het strand, door de duinen, over rotsen, over de golfbaan, langs schapen en de finish was in Bamburgh Castle! Hóe idyllisch! De run ging ook goed, ik liep op trailschoenen wat denk ik wel een groot verschil maakt met normale hardloopschoenen. De ondergrond verandert constant tijdens de race en dan is het wel handig om een goede en stevige grip te hebben. Na 1:52 uur kom ik de finish over en smaakte het Engelse biertje erg lekker.

Dinsdag

Back to business en tijd voor een ochtendrun! Weer helemaal hersteld van de trailrun in het weekend gaat de wekker nu om 05:45 uur ( -..- ). Ook ik heb m’n hardloopkleding klaargelegd de avond van tevoren zodat het moment van opstaan-tot-hardloopkleren-aan-hebben zo kort mogelijk is. Tandenpoetsen, glas water met een mix van SIS en gáán. Omdat ik voor mijn werk een project doe ik Hoogeveen, woon ik doordeweeks in Zwolle. Hier heb ik een vast rondje wat ik in de ochtend vaak loop. 10 kilometer, in lage hartslagzone. Niet te snel, rustig de dag beginnen (zeker op een nuchtere maag). Ik hou wel van die ochtendruns. Heerlijke start van de dag. Het gaat vandaag niet helemaal soepel merk ik. Het heeft ook best wel hard gevroren vannacht en dat merk ik aan mijn luchtwegen. Snel lekker warm douchen bij thuiskomst. Na een bak yoghurt met fruit spring ik vervolgens de auto in naar Hoogeveen. ’S Avonds hebben Michiel en ik een afspraak in Utrecht voor onze app Klup en rij daarna door naar Amsterdam. Ik heb mijn huisgenootje Frederiek al een paar dagen niet gezien en dus kletsen we vanavond gezellig bij, onder andere over Boston, want waaaah dat is al over ruim 6 WEKEN! Frederiek en ik hebben samen Oslo Marathon en Berlijn Marathon gelopen en die weekendjes zijn altijd één groot feest. Berlijn was echt fantastisch want daar liepen we allebei ons PR. Samen met Niek, onze 3e marathon buddy. Die heeft na 3 marathons gezworen er nooit meer eentje te lopen haha.

Woensdag

Vroeeeggggg, dit keer niet om hard te lopen maar om naar mijn werk te gaan. Dat is al gauw 1 uur en driekwartier rijden dus als ik vanuit Amsterdam moet komen sta ik altijd vroeg op. Een koffietje bij Roost, bij ons aan de overkant. Daar kan ik echt van genieten, lekkere koffie aan het begin van de dag. Als je bij Fokker een traineeship doet, ben je over het algemeen veel aan het reizen. Het leuke aan dit traject is dat je kennis maakt met de verschillende Fokker bedrijven (verspreid door heel het land) in relatief korte tijd. Mijn huidige project is in de productie waar Fokker onderdelen maakt voor de Joint Strike Fighter. Mijn dag speelt zich dan ook gedeeltelijk af op de werkvloer en gedeeltelijk achter m’n laptop: goede afwisselende combinatie! Doordeweeks in Zwolle en ga ik, naast hardlopen, vaak nog even ’s avonds een rondje wandelen. Ik vind dat een fijne afwisseling met lopen; het is niet belastend maar je bent toch echt buiten wat aan het doen. De sportschool is niks voor mij. Ik weet dat het heel goed is om krachttraining te doen maar na 4 of 5 keer een jaar lidmaatschap (waarvan ik 3 bezoekjes per halfjaar heb gebracht), geef ik dat toch echt op. Niks aan. Vanavond is het eigenlijk echt geen weer (surprise surprise) om te wandelen maar ik check toch buienradar even en vind een dik halfuur dat het niet regent. Op hoop van zegen dan maar: good evening Zwolle!!

woensdag1

Donderdag

Rrrrrrrrrrrrrrring, pff ik wacht nog steeds op de dag dat je écht vrolijk wakker kan worden van het geluid van de wekker. 1 keer snoozen en hóp, eruit! Dinsdag had ik wat moeite met de ochtendrun maar vandaag gaat het een stuk beter. Ik ‘mag’ ook wat sneller van mijn schema. 15 min in D1 daarna afwisselend 8 min in D3 en D4 met wandelen en dribbelen tussendoor. Eigenlijk is het soms best nog goed opletten tijdens het lopen want voor je het weet (althans ik) ben je zo in gedachten verzonken dat je gewoon op één tempo doorloopt. Deze ochtend dus niet. Fijn om je run met hartslag 160 te eindigen, dan heb je in ieder geval het idee dat je hard gelopen hebt. Precies een uur later stap ik onder de douche, zet het nieuws aan, doe een poging tot 2 min planken (hate it) en maak m’n ontbijt. De dag vliegt weer voorbij en aan het einde van de middag heb ik met Michiel afgesproken in Ermelo. We gaan mogelijke vervolgstappen van onze app Klup bespreken. We gaan morgen een samenwerkingsvoorstel opsturen naar een interessante partij in Rotterdam wat we goed willen voorbereiden. Super spannend! Terug in Amsterdam eten we bij mij snel pitabroodjes met rodekool, paprika, feta en mosterddressing. Michiel is een kooktalent en kan echt van alles iets lekker maken, heel chill (koken is duidelijk niet één van mijn talenten…..)
Woehhh, na een paar uur is ons voorstel af. Vijf keer doorlezen en opsturen. En nu duimen!! Ik zet nog een theetje en lees in het hardloperskookboek. Gek eigenlijk, ik vind het heel interessant om te lezen wat er bijvoorbeeld goed is om te eten voor, tijdens en na het lopen maar om het dan vervolgens zelf echt te koken vind ik minder leuk. Misschien toch maar eens mee beginnen… Het boek leest in ieder geval lekker weg en er staan hele interessante (wetenschappelijke) weetjes in! Morgen werk ik in Papendrecht dus ik duik weer heerlijk mijn eigen bed in Amsterdam in.

Vrijdag

Yes, vrijdag. Bijna weekend! Gezellig samen opstaan met Frederiek; zij gaat vandaag op wintersport. Klein beetje jaloers wel (oké ik ben net geweest dus ik mocht niet nóg een keer van mezelf). Als Frederiek weg is kijk ik nog het nieuws, maak een bak yoghurt met fruit en lijnzaad en loop naar buiten. Ik ben nét te vroeg voor een koffietje bij Roost dus dan maar even stoppen op de A27 zo meteen… en ik krijg een gratis cappuccino, daar kan ik echt vrolijk van worden. Lekkere start van de dag! Vandaag ‘mag’ ik weer een dagje in Papendrecht werken bij m’n favoriete Business Development team op de kamer. Altijd leuk! Ik heb vandaag een interview met de CEO van Fokker, Hans Buethker. Over hardlopen, vitaliteit en fit zijn in combinatie met een (drukke) baan. Super interessant. Jordy van Run2Day is ook naar Papendrecht gekomen om foto’s te maken, heel leuk, thanks! In één van de komende blogs kunnen jullie lezen hoe het interview ging.
’S Middags is er een pubquiz georganiseerd in Papendrecht. Collega’s Tineke, Bart, Ben en ik vormen team: The Mexican! Ik heb een kwartier daarvoor namelijk gehoord van mijn coach dat mijn volgende opdracht voor Fokker in Mexico gaat zijn. Na de marathon in Boston een halfjaar naar Mexico! Hoewel we tijdens de quiz echt een mega sterk team waren, vissen we helaas toch achter het net bij de pubquiz en worden we 4e. Nét jammer.
Bij thuiskomst vind ik een Save the Date van vriendinnetje Hannah en haar husband-to-be Kolja uit Berlijn in de brievenbus. Ze gaan gewoon trouwen in juli!! 3 dagen feest, tof! 
Hmm, het is vrijdagavond en eigenlijk wil ik nog wel de stad in maar ik ben best moe van de week en misschien wel deze dag. Nieuwe opdracht in Mexico en allemaal leuke nieuwe ontwikkelingen met onze app Klup, ben er een beetje overdonderd van denk ik. Daarom besluit ik toch niet meer de deur uit te gaan en vroeg te gaan slapen. Morgen 2,5 uur lopen en dat ga ik dan maar heel vroeg doen. Welterusten!

Zaterdag

Zonder de wekker te zetten word ik om 6:30 uur wakker vanochtend. Beetje vroeg voor de zaterdag maar ik kan niet meer slapen. Gisteravond nog met Jan-Hein geskypet. Een collega-trainee die nu in Atlanta zit voor z’n opdracht. Hij heeft de fabriek in Mexico (waar ik naartoe moet) al een keer bezocht en was benieuwd naar zijn ideeën daarover. Uiteindelijk sliep ik pas om 01:00 uur gisteren (dolle boel op de vrijdag). Anyway: ik ontbijt met een pitabroodje met stroop, koffietje en 2 glazen water. Daarnaast maak ik een mix van SIS klaar die ik tijdens het lopen kan drinken. Deze mix van koolhydraten en eiwitten beperken de spierschade die je oploopt tijdens de training. Er staat 2,5 uur op de planning vandaag. 45 min met hartslag 120-130, 50 min met hartslag 135-145 en 50 min met hartslag 145-155. Als pauze wandel en dribbel ik tussen de trainingsblokken. Het is echt prachtig weer vanochtend; het heeft gevroren en het zonnetje schijnt. Ik loop naar Ouderkerk langs de Amstel (wauw!) en vervolgens de laatste 50 minuten door de stad.
Ik heb met Evelien afgesproken om op het terras een koffietje te gaan drinken. Volgens mij de eerste keer in de zon op het terras dit jaar, yes! Eef gaat mee naar Boston, heel leuk. Ik vind het altijd fijn als er supporters mee gaan. Ander vriendinnetje Bibi gaat ook mee en we blijven na de marathon nog een week in Boston om onze welverdiende vakantie te vieren. ’s Middags ga ik naar Groningen, gezellig een weekendje bij Jan Willem… ’s Avonds gaan we naar Mr. Mofongo, de Uurwerken en de Pintelier. Speciaal biertjes drinken, lekker!!

Zondag

Wakker worden in Groningen! Zondag chill-dag. Het is redelijk mooi weer buiten en rond 12 uur gaan we de stad in. Ik ken Groningen eigenlijk helemaal niet dus Jan Willem laat me de stad een beetje zien. We ontbijten bij Wadapartja (yoghurt, noten en gedroogd fruit) en drinken nog ergens koffie. Jan Willem heeft besloten dat hij ook maar eens een nieuwe hardloopbroek moet hebben dus we lopen wat sportwinkels in. ‘Ik bestel hem wel online’, is z’n excuus. Maar bij thuiskomst kijkt hij toch wel even op z’n laptop… om vervolgens weer terug te lopen naar de winkel en een hardloopbroek en nieuw shirtje te bestellen. YES, snelle leerling 😉
Ik ‘moet’ vandaag eigenlijk een uur lopen (en heb ook braaf m’n spullen meegenomen) maar besluit het toch uit te stellen naar morgen. In plaats daarvan maken we een borrelplank en kijken we een film. Fijne zondagavond besteding.
De komende weken staan in het teken van trainen. Het zijn mijn ‘piek-weken’ aldus mijn trainer Frank. De trainingen worden langer en intensiever. En ik ga Roosvicee Ferro met ijzer kopen. Die vond ik vroeger altijd vies, ben benieuwd hoe dat nu zoveel jaar later smaakt. Het worden dus spannende laatste weken tot Boston en heb er onwijs veel zin in. En dan maar hopen dat het vele trainen op lage intensiteit heeft gewerkt…

zondag