Klaar voor de start Michelle en Frederiek zijn klaar voor Boston

Scroll this

“Wauw, congratulations with running the Boston Marathon you guys, thats amazing!”, lachte de mevrouw bij de Expo ons toe met een gezellig Amerikaans accent. Vandaag hebben we ons startnummer opgehaald en zijn de marathonkriebels ontwaakt.

Dat de marathon een hele happening is in Boston merk je aan alles. Door de stad lopen hordes mensen met de officiële marathon vestjes, de beveiliging staat op scherp en zelfs het weerbericht op tv geeft ‘Marathon Monday Weater’ aan op de schermen. Het is Patriotsday maandag wat betekent dat iedereen hier vrij is. Het schijnt een spektakel te worden! Maandag Racedag.

Michelle, wat gaat er allemaal aan en wat gaat er mee?

Bizar, het was 2 weken geleden nog aan het sneeuwen in Boston en nu lijkt niks een mooi zonnetje in de weg te staan! T-shirtje en driekwart broek dus. Én mijn New Balance loopschoenen: ik moest in het begin even wennen aan deze schoen maar na een paar keer zijn ze helemaal naar je voet gevormd. Lekker licht, hopelijk doen ze hun werk goed tijdens de race! Dit wordt mijn eerste marathon op hartslag.

Michelle Wolters

Ik weet waar mijn omslagpunt ligt en daar moet ik niet meteen overheen gaan, want dan kan ik waarschijnlijk na 1,5 uur naar huis wandelen. De Garmin Forerunner gaat dus zeker weten om mijn pols maandag. Dan de gelletjes en energie: echt lekker ga ik ze nooit vinden, maar wel essentieel om je race goed uit te lopen. Ik heb het advies om elke 5 km een gel te nemen maar ik weet niet of mijn maag dat aan gaat kunnen. En dan last but not least, musica: dit is zeker een running essential. Een hele nieuwe spotify lijst voor tijdens de race.

Freek wat doe jij aan en wat neem je mee?

Mijn foto ziet er een beetje hetzelfde uit als die van jou he haha? Ik loop ook op de nieuwe New Balance schoenen. Ik vind ze heel fijn, ze geven me veel stevigheid en ruimte. Dan het belangrijkste attribuut deze race… mijn Herzog compressiekousen. In het vliegtuig hebben ze me gesteund en ik hoop dat ze maandag op full speed staan. Ze helpen bij kuitklachten en verbeteren de doorbloeding tijdens de marathon. Mijn linker kuit voelt nog niet 100% helaas, maar ik ga ervoor en start positief!

Frederiek Verwest

Het wordt warm maandag, ze verwachten 21 graden, dus ik trek een hemdje aan en zet een pet op. Verder neem ik 4 gelletjes (meer trek ook ik vaak niet) en een bidon mee met sportdrank voor extra energie rond de 30km. Het horloge is ervoor omdat ik van plan was 13 km per uur te lopen en dit constant wilde houden. Ik ga morgen aanvoelen wat handig is om te doen!

Boston-Marathon-2016

Ik vind Boston nu al leuk Mich, wat is iedereen vriendelijk en wat gaaf om hier te lopen maandag. Bijzonder om te zien dat de gebeurtenis van 3 jaar geleden hier nu weer veel wordt herdacht he… Op een super positieve manier lijkt het. Gaan we samen trots de finish over en het samen met Boston vieren?! Jaaa, dat lijkt me te gek en gaan we zeker proberen. Dat het parcours lastig is weten we inmiddels. Ook dat het warm wordt. Maar we gaan gewoon genieten en hopelijk kick some ass!

Boston-marathon-2016