Running diary Jannik Klumpenaar

Scroll this

Jannink-KlumpenaarJannik Klumpenaar
Als atleet wil je het liefst de hele dag met sport bezig zijn. Bij Run2Day ben ik dat. Klanten adviseren als zij beginnen met hardlopen of meer ervaren hardlopers helpen bij het verbeteren van de prestaties is een van de mooiste dingen om heel de dag mee bezig te zijn.

Voorheen was mijn specialisatie speerwerpen. Sinds ik bij Run2Day werk ben ik veel meer gaan lopen met een pr op de marathon van 2:58:20 (Rotterdam) als gevolg. Doordat ik erg sterk ben kan ik mijn techniek behouden als het zwaar begint te worden, dat is een enorm voordeel! Triatlon is een nieuwe soort van verslaving van mij aan het worden. Ik neem je dan ook graag een weekje mee bij mijn werkzaamheden én sporten.

Maandag
Vanmorgen vroeg na een vertraging van 15 uur ben ik terug gekomen van ruim 2,5 week vakantie naar Sri Lanka. Super vakantie gehad. Veel gezwommen, wat coretraining maar slechts 1 keer gelopen daar. Even een was aanzetten, paar uur slapen, HOLLANDS stampie eten en dan klaarmaken voor de eerste training richting de Dam tot Damloop 2015. Programma: mila lang, 2x4x600meter. De pauze is 400m dribbelen en de seriepauze is 100m wandelen en aansluitend 100m dribbelen. De totale omvang van de training komt op zo’n 12-13km! Een regenachtige training met wat vermoeide benen vanwege de jetleg, maar heerlijk om weer te mogen rennen.

Jannik-Klumpenaar-maandag

Dinsdag
Eerste dag werken na vakantie bij Run2Day Veenendaal. Nieuwe collecties bekijken die er weer super uit zien. Na een vakantie zit de mailbox altijd weer giga vol dus dat wordt bijgewerkt. Uiteraard ben ik heel benieuwd of er veel klanten in de winkel zijn geweest dus doe ik even een goede kasboek check. Veel water en thee drinken om de spierpijn van gisteren (afvalstoffen) weg te werken. ’s Avonds hardlopend naar de baan voor een kracht- en coretraining. De avond afsluitend met een eiwitshake voor herstel en op tijd naar bed! Morgen lange dag op het programma.

Jannik-Klumpenaar-dinsdag

Woensdag
Nog steeds spierpijn. Vanavond staan de Henschotermeergames op het programma. Evenement die wij vanuit Run2Day sponsoren. Uiteraard ben ik daar aanwezig en meteen, ter voorbereiding van de triatlon Veenendaal. Aanstaande zaterdag waar ik start bij de ¼ triathlon (1km zemmen, 40km fietsen en 10km lopen). Vandaag doe ik mee gedaan aan de swim-run-swim-run! Doel is hard zwemmen en ontspannen lopen en dat is goed gelukt!

Jannik-Klumpenaar-woensdag

Jannik-Klumpenaar-woensdag-1

Donderdag
Vandaag lekker druk met werk. Veel klanten in de winkel waarvan er veel nog even wat sportvoeding komen halen voor de triatlon van aanstaande zaterdag. Een praatje over de wedstrijdvoorbereiding is dan snel gemaakt. Vanavond rustig 5 kwartier losfietsen en meteen de TomTom cardio getest op de racefiets met de houder. Blijft prima zitten!

Jannik-Klumpenaar-donderdag

Vrijdag
Stond in het teken van de opbouw van promotiemateriaal en standje bij de triathlon. Spullen wegbrengen en opbouwen maar. Gelukkig was het lekker weer. Op tijd naar bed en ontspannen naar de start van de triatlon.

Jannik-Klumpenaar-8

Zaterdag
6.30u uit bed. Snel ontbijten en dan de spullen klaarleggen. Want het is Race-Day. 10.30u stond ik aan de start voor de ¼ triathlon. Zwemmen en fietsen ging heerlijk. Maar wat waren die 10km lopen zwaar! Warm weer en loodzware benen. Uiteindelijk erg tevreden met mijn 3e plek H20-H30 en 4e plek overall. Dit in een tijd van 1.59.48. Erg leuk, voor het eerst onder de 2uur ondanks dat het lopen een stuk sneller kan.

Jannik-Klumpenaar-zaterdag-1

Jannik-Klumpenaar-zaterdag

Zondag
Rustdag. Veel water drinken om het herstel te bevorderen. Erg last van m’n kuiten. Lekker weer dus ‘s middag lekker naar het henschotermeer in Woudenberg geweest. Meteen wat gezwommen uiteraard. ’s Avonds chinees gehaald dus een lekkere afsluiting van de volle week.

Jannik-Klumpenaar-zondag