Uniek bezoek aan ASICS Europe hoofdkantoor

Scroll this

Onder toeziend oog van Kihachiro Onitsuka, oprichter van ASICS, bezoeken Edgar en Jordy het Europees hoofdkantoor van ASICS.

Deuren die normaal gesloten zijn voor buitenstaanders, maar ook voor medewerkers van ASICS zelf, gaan voor één keer open. Edgar en Jordy gaan gewapend met vragen die Run2Day fans via Facebook gesteld hebben ASICS te lijf.

Jork Geraets, ASICS Product Manager Performance Footwear, neemt ons mee in een van de belangrijkste ruimtes op het hoofdkantoor te Hoofddorp: sample-room. Hier staan alle schoenen die pas eind 2016 in de Run2Day winkels te vinden zijn. Normaal gesproken zijn telefoons, camera’s en helemaal video-camera’s verboden in deze ruimte. Maar voor Run2Day wordt een uitzondering gemaakt.

Niet alle vragen zijn beantwoord in de video. Deze zijn door Jork Geraets persoonlijk beantwoord in de comments hieronder.

Vraag, Tonny Kuringen-Huijbregts:
Als je met aangepaste zooltjes loopt klopt de demping van je schoenen dan nog wel?

Antwoord, Jork Geraets: Tonny, dank voor je vraag! Het dragen van een (orthopedisch) zooltje kan van invloed zijn op de functionaliteit van een hardloopschoen. Daarom is het van belang dat zooltje en schoen op elkaar zijn afgestemd. Neem dus altijd je zooltje mee naar Run2Day, zodat het deskundige personeel hier bij het adviseren van de juiste schoen rekening mee kan houden.

Vraag, Karin Bijleveld: Waarom zulke stugge korte veters in de laatste modellen, lastig met de extra lus methode..

Antwoord, Jork Geraets: Wij horen graag wat hardlopers van onze schoenen vinden, zowel als dat een positieve of een negatieve reactie is. Zou je misschien kunnen aangeven om welke modellen het specifiek gaat? Als er een mogelijkheid is om vaak gehoorde opmerkingen/klachten te verhelpen, laten we dat uiteraard niet na. De jongens van Run2Day koppelen dit dan aan mij terug en ik zal intern kijken of dit een veel vaker gehoord ‘probleem’ is.

Vraag, Esther Snel: Ik vind de kleuren/uitvoeringen van ASICS zo niet leuk. Lopen prima maar ze gaan niet mee met trends. En het oog wil ook wat. Kan bewuste keuze zijn maar vind Nikes zoveel leuker. Maar die zijn dan weer te smal. Dus wanneer nieuwe looks??

Antwoord, Jork Geraets: Als Japans merk hebben wij een bepaalde design language die onze identiteit weergeeft en waar we tot nu erg succesvol mee zijn geweest. We willen geen me-too merk zijn wink-emoticon Design innovatie is natuurlijk wel belangrijk voor ons. Begin volgend jaar lanceren we 2 nieuwe modellen, ontworpen door progressieve jonge Japanse designers. Watch out voor de nieuwe ASICS FuzeX, die vanaf begin volgend jaar beschikbaar zal zijn.

Asics-europa-hoofdkantoor

Vraag, Henny Weeda: Vraagje over de ASICS Kayano, ik draag deze al meer dan 15 jaar en altijd gaat de hielkap aan de binnenkant kapot, al na 2 maanden. Laat deze dan extra verstevigen bij een schoenmaker en daarna is het verholpen, helaas kost dit wel iedere keer 15,00 euro. Zou er iets aangedaan kunnen worden? Ik kan alleen Kayano aan, aangezien ik steunzolen erin heb.

Antwoord, Jork Geraets: Henny, helaas een (te)veel voorkomend puntje! Iedere voet is anders en we weten dat er lopers zijn die hetzelfde probleem met de Kayano hebben. Voor ASICS is het top-priority om dit probleem aan te pakken. Inmiddels hebben we nieuwe leest ontwikkeld die de pasvorm in de hak verbetert en de slijtage tegen gaat. Op dit moment zijn onze testlopers bezig met een uitvoerige test van deze nieuwe last.

Vraag, Monique Veldhuizen de Vries: Misschien niet zozeer over t design maar over de verschillende types? Ik liep altijd op GT anti pronatie en ging ogm over op Kayano. Bij een ASICS scan heb ik ooit gehoord dat mijn voeten ok waren en op zich GT ook nog kon. Maar als ik het bij de hardloopwinkel vraag waar ik vaak kom zeggen ze, nee blijf lekker op de kayano lopen. Maar t oog wil ook wel eens wat en GT heeft soms leuke kleuren. Wat is wijsheid. Toch op Kayano blijven die verder goed bevallen of een paar erbij GT?

Antwoord, Jork Geraets: Zowel de Kayano als de GT-2000 zijn gebouwd voor de loper die meer ondersteuning in de mid-foot nodig heeft. Vergeleken met de GT-2000 biedt de Kayano meer comfort, of zoals we dat zo mooi zeggen een ‘plush ride’. Dit heeft onder andere te maken met bepaalde materialen die in de Kayano zijn verwerkt. De GT-2000 voelt vaak iets director aan. De hardloper moet uiteindelijk zelf de keuze maken. Afwisselen kan uiteraard ook: de Kayano voor de rustige lange duurloop en de GT-2000 voor een kortere snellere training?

Asics-Europa-hoofdkantoor-1

Vraag, Gijs Jansen van Doorn: Waarom is de a6 uit het assortiment gehaald! Graag weer de a6xtra in assortiment opnemen. Weet zeker dat daar heel veel trouwe en vaste ASICS klanten daar blij van worden.

Antwoord, Jork Geraets: De A6 is een model uit de beginjaren negentig. Wij zijn ervan overtuigd dat we met de huidige kennis en technologie betere schoenen kunnen maken, die passen bij een functioneel toonaangevend sportmerk. Vandaar dat de A6 niet meer in de collectie zit. Daar komt nog bij dat de vraag naar de A6 van een klein groepje hardlopers komt en dan ook nog alleen in Nederland.

Vraag, Robin Rijnenberg: saucony is terug met de vaste tong. Net zoiets als de asics gel lyte V. Kan de ds trainer dit ook niet weer krijgen? Wij sluiten modellen met een mono-sock tong constructie niet uit.

Antwoord, Jork Geraets: Feit is echter dat de meeste hardlopers een voorkeur hebben voor een schoen met de ‘gewone’ tong constructie. En wij kiezen voor constructies/producten waarmee we een zo groot mogelijke groep hardlopers van dienst kunnen zijn.

Vraag, Henk Strijdonck: Waarom hebben de triathlon schoenen(noosa) geen systeem om ze snel aan te trekken?

Antwoord, Jork Geraets: Bij elk paar ASICS Noosa wordt een extra elastische quick lace meegeleverd in de doos! Je hebt dus zelf de keuze: de gewone veter of de quicklace.

Vraag, Rob Stuber: Hoe kan ik als consument weten/ervaren wat kwalitatief goede schoenen zijn binnen een merk? Loop altijd op een bepaalde ASICS serie terwijl de betere hardloopwinkels deze meestal niet standaard hebben.

Antwoord, Jork Geraets: Hoi Rob, om het verschil te ervaren, raad ik je toch aan naar de betere hardloopwinkel te gaan. Hier werken schoenspecialisten die alles over echte hardloopschoenen weten. Bij een specialist kun je vaak meerdere en verschillende modellen passen, uitproberen en met het juiste advies. Als je op voorhand meer over de verschillende ASICS modellen wil weten, kunt je ook altijd de website bezoeken www.asics.nl

asics-europe-hoofdkantoor-1