Running Diary Jeroen Zeinstra

Scroll this

Jeroen-Zeinstra-Run2Day-hardlopenJeroen Zeinstra

Als Sales & Marketing Director binnen de Run2Day groep heb je het redelijk druk. Samen met een gemotiveerd team dat liefde voor hardlopen en product heeft zorg ik ervoor dat de klanten zo goed mogelijk geholpen worden in onze 25 winkels én online. Om leading te zijn in de hardloop retail markt moet je op de hoogte blijven van de nieuwste running gear en trends. Waar ik zelf een enorme overwinningsdrift heb, wil ik dat onze klanten ook alleen maar het beste van het beste advies krijgen.
Een mooie combinatie wat mij betreft. Werken in, en zelf onderdeel zijn, van de running community!
Ik neem jullie dan ook graag mee in een werkweek.

Maandag
Waar veel mensen maandag een verschrikkelijke dag vinden, ben ik blij dat ik weer mag werken. Als je niet met een smile naar je werk gaat moet je in mijn ogen wat anders gaan zoeken. Omdat mijn lichaam zaterdag en zondag ‘werk-rust’ heeft gehad is dit voor mij de perfecte dag om wat sneller werk te doen. Heuvelsprints staan dan ook op het programma.
Vlak bij ons huis ligt de Grebbeberg. Een favoriete training van mij is om een lange trap die je naar boven brengt, vijf a tienmaal omhoog te rossen. Dit zijn 260 traptreden en deze ga ik zo snel mogelijk omhoog. Daarbij tik in niet elke traptrede aan, maar probeer ik zo snel mogelijk boven te zijn.
Een heerlijke training waar ik power van in mijn benen krijg!

Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra

Dinsdag
Vandaag loop ik op de atletiekbaan. Dinsdag is altijd een dag waarin veel ‘zit-uren’ zitten. Ze zeggen wel dat zitten het nieuwe roken is. Dat beaam ik ook wel want als ik zelf te lang achter mijn Macbook zit dan krijg ik zeurderige en stramme spieren.

Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra-1

Na mijn werk in Utrecht reis ik meteen door naar de atletiekbaan om samen met de lopers van de club uit Wageningen een baantraining af te werken.
5x1000m gevolgd door een 200m staat er op het programma. Een training die goed te doen is, en helemaal als je met een groepje loopt. De tijden lopen van 3.40 op de eerste 1000m naar 3.18 op de laatste 1000m. Goed voor het wedstrijdtempo!

Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra-2

Woensdag
Iedere ochtend begin ik met koffie! Een goede bak koffie kan je dag maken en een slecht bakkie kan een rot begin van de dag zijn.
Vaak jog ik met een rugzakje op van mijn auto naar ons kantoor in de binnenstad van Utrecht. Kilometers die meegenomen zijn, maar eigenlijk alleen noodzaak zijn omdat ik dan veel sneller op het werk ben.
Vaak ben ik de eerste op kantoor. Ja, ook daarin ben ik competitief. Als mijn collegas er nog niet zijn werk ik even door mijn email bij de Starbucks op station Utrecht CS. Iemand in hardloopkleding tussen de nette pakken vind ik ook wel mooi!
Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra-3

Donderdag
Vandaag een lange dag op kantoor. Lekker het raam open omdat het warm is. Met het warme weer én het vele werk is het soms goed plannen wanneer en wat ik ga trainen. Heb je ook een drukke baan of heb je kinderen, combineer je werk en training dan.
De grootste drempel bij veel lopers is als zij thuis op de bank zitten, om dan weer actief te worden en de loopschoenen aan te trekken.
Ik heb de hardloopkleding al aan, straks loop ik met mijn rugzakje op naar de auto die aan de buitenkant van Utrecht staat. Dan gooi ik mijn rugzakje af en loop ik nog een rondje door Amelisweerd, een mooi natuurgebied bij Utrecht. Voordeel: ik kom thuis bij m’n vriendin en dan heb ik mijn training al gedaan. Tijd voor elkaar dus!

Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra-4

Vrijdag
Voor mijn werk moet ik vaak naar onze partners. Met partners bedoel ik dan merken en\of partijen waar we mee samenwerken. Vandaag staat TomTom op het programma. TomTom is een mooi merk dat zich nu volledig richt op sporthorloges met GPS. GPS systemen was TomTom natuurlijk al heer en meester in met de navigatiesystemen in de autos. Maar de sporthorloges van TomTom zijn ook al niet meer weg te denken uit de hardloopwereld. Je doet het toch goed als merk, als men welk navigatiesysteem dan ook in een auto een TomTom noemt.
#AchieveMore is het credo van TomTom dit jaar. Wat wil ik dit jaar bereiken? Een mooie overwinning van ons team bij de Dam tot Damloop!

Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra-5

Zaterdag
Vandaag gaan we met mijn groepje hardlopers de N70 natuurwandelroute in Nijmegen hardlopen. Heel veel heuvels, waarbij we omhoog aanzetten en naar beneden rustig hardlopen. Uiteindelijk lopen we 600m hoogtemeters. Met deze hoogtemeters bedoel ik dan echt de meters die we omhoog hebben gelopen. Een pittige training! Maar deze pittige trainingen zijn voor mij erg belangrijk op weg naar de start van de Damloop.

Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra-7

Zondag
Op zondag ben ik altijd vroeg uit de veren. Ik ben niet een type dat van uitslapen houd. Vandaag is het tijd voor mijn lange duurloop. Ik loop heel graag over de Grebbeberg bij Rhenen om dan even langs Ouwehand Dierenpark te lopen op de terugweg. Dan groet ik de beren! Beren, geweldige dieren die, ondanks dat ze zo groot en log ogen, verdomde snel zijn.

Dagboek-hardloper-Jeroen-Zeinstra-6