Running diary Lars Cazander

Scroll this

Lars-CazanderLars Cazander
Ik ben werkzaam in het altijd sfeervolle centrale magazijn van Run2Day. Samen met het logistieke team zorg ik ervoor dat de running-gear zo snel mogelijk in de winkels ligt. Mooie van mijn functie is dat ik de gear altijd als eerste in mijn handen heb en dus even kan testen. Je wilt als running-expert toch altijd op de hoogte zijn van de nieuwste gear.

Afgelopen jaar ben ik tweede geworden bij de businessrun in 56:31 minuten. Deze tijd moet er dit jaar maar aangaan en zal ik strijden om de eerste plaats.
Mijn doelstelling tijdens deze damloop is vooral om te genieten tijdens dit prachtige loopevenement, onbevangen starten om uiteindelijk volle bak door te rammen. (Ver)rekt het niet dan scheurt het wel. Ik gebruik daarom ook niet voor niets altijd de hashtag #alleshard
Ik neem je een weekje mee in mijn leven. Kom op!

Voor ik jullie meeneem in mijn mooie hardloopleven moet ik bekennen dat ik helaas niets kan delen wat werk gerelateerd is. Ik heb namelijk vakantie. En hoe leuk het werk bij Run2Day ook is: vakantie is vakantie. Het is mooi weer dus combineer ik hardlopen en relaxen to the max!
Voordeel van vrij hebben (ofwel niet in het super gezellige centraal magazijn werken) is dat ik meer rust in mijn lichaam heb. Tijdens werk, sta ik vaak 6-8 uur lang op mijn benen. Tijdens trainingen heb je dan wel eens onrustige en niet frisse benen. Dus nu profiteren en goede trainingen draaien in de vakantie.

Maandag
Meestal nog wat vermoeid van de lange duurloop de dag ervoor staat er een half uur zone 2 op het programma. Ik loop deze training 8km in 3:43 per kilometer. Dit is één van mijn favoriete trainingen in de week. Tijdens de training nog even gestopt om een foto te maken van dit prachtige uitzicht. Je zult je afvragen of ik nog inloop voor de training? Eigenlijk niet. Ik stap de deur uit en ga lopen. Ik voel dan altijd snel genoeg of het lekker gaat of niet. Gaat het niet lekker, dan kan ik ook zomaar na 1 tot 2 kilometer besluiten te stoppen en terug naar huis te wandelen. (Don’t try this at home!)

Lars-Cazander-1

Dinsdag
Op dinsdag staat er een fietstraining op het programma. Het is heerlijk weer dus het worden 85 minuten waarbij ik 44 kilometer onder de wielen wegtrap.

Lars-Cazander-2

Woensdag
Er staat een training in het Zeisterbos op het programma. Eén van de mooiste trainingslocaties waar ik graag kom. Dit keer loop ik wel eerst een half uur ontspannen in. Omdat ik een training draai waarbij ik de wedstrijdsnelheid van de Damloop ga lopen wil ik ook de warm-up hetzelfde doen.
Het programma bestaat uit 3x 2.000m in tempo 6.45-7:00. Ofwel tussen de 3.20 en 3.30 per/km. Een training die pittig is, maar eigenlijk geen echte kracht mag kosten. Ik moet dit tijdens de Damloop immers 16.1km achter elkaar lopen.

Lars-Cazander-3

Donderdag
Het is vandaag extreem warm! Ideaal weer om volledig horizontaal aan het water te liggen. Bijtijds opgestaan (ondanks vakantie) en in stevig duurlooptempo slalommend tussen de zondagsrijders (op donderdag) naar het Henschotermeer. Heel de dag lekker met de beentjes in het water en flink wat vitamine D en E opsnuiven. Na wat verfrissende duiken in een wat langzamer tempo huiswaarts gelopen.

Lars-Cazander-4

Vrijdag
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Ik start de dag altijd met yoghurt of (zelfgemaakte) havermout. Nee ik ben geen havermout-trutje zoals velen op Instagram. Maar het geeft mij veel energie. Energie die ik kan omzetten in goede trainingen. Vandaag staat er yoghurt met zomervruchten en een beetje honing op het menu. Oké, oké, ik moet bekennen dat ik zelf de yoghurt vandaag niet heb bereid én niet heb gefotografeerd. Dit heb ik lekker laten doen terwijl ik met de bank (met voeten op tafel) zit. En ja, zij is wel een Instagram-havermout-trutje, maar wel een hele lieve!

Lars-Cazander-5

Zaterdag
Nadat ik gisteren mijn nieuwe TomTom multi-sport cardio horloge heb mogen ontvangen is vandaag de dag aangebroken om dit mooie innoverende horloge te testen. Bij dit horloge heb je geen hartslagband om de borst nodig, omdat de sensor die je hartslag meet in de pols zit. Na een 16 kilometer progressieve duurloop tot de conclusie gekomen dat dit een prima horloge is. Nooit meer een hartslagband!

Lars-Cazander-6

Zondag
Na een (pittige) week is dit mijn ideale manier om de week af te sluiten. Aan de gracht in het altijd sfeervolle Utrecht een pannenkoek bij de Muntkelder. Let’s start the new week!

Lars-Cazander-7