Running diary Webshopmanager Edgar Minks

Scroll this

Edgar-MinksEdgar Minks
Ik ben werkzaam als webshop manager bij Run2Day. Naast de 25 winkels waar wij mooie running producten verkopen beschikken we ook over een webshop sinds april 2014. De Run2Day klant die al zijn/haar vrije tijd wil besteden aan hardlopen (en dus geen tijd heeft om naar de winkel te gaan) proberen we online zo goed mogelijk te helpen.

Eerlijk moet ik bekennen dat ik nog nooit de echte Dam tot Damloop heb gelopen. Wel heb ik als klein mannetje enkele jaren meegedaan aan de Mini Dam tot Damloop, het finishgebied in Zaandam staat mij nog helder bij. Het was altijd sensationeel om zoveel publiek te horen klappen en juichen wanneer ik met een rood aangelopen gezicht de finish naderde. Dit is ook absoluut een moment waar ik me op kan verheugen op 20 september.

Zondag
De zondag is bij mij het begin van de week! Sowieso lekker om de week met weekend te beginnen lijkt mij. Om 8:00 uur begint de rustige duurloop naar het Amsterdamse bos. Ik loop dan heerlijk langs de Amstel waar je een aantal verdwaalde clubbers in beschonken toestand ziet die blijkbaar weigeren dat de nacht voorbij is. Zondagochtend is naar mijn idee het mooiste moment van de week, de rust en ongedwongenheid is voelbaar (althans voor mij).

Na de duurloop bestaat mijn dag uit spullen ordenen en opbergen. Ik ben net verhuisd en heb in de afgelopen 29 jaar bijzonder veel onnodige items verzameld die van mijn vriendin toch echt niet in de woonkamer mogen blijven staan. Verder kijk ik met een schuin oog naar de laatste dag van het WK atletiek, waar Suzan Kuijken nogmaals laat zien hoe sterk de Nederlandse vrouwen zijn. Ook bekijk ik nog een aantal keer de magische gouden race van Dafne Schippers die in 21:63se de 200m loopt. Tijdens die race bereikt ze een topsnelheid van 39km per uur, een snelheid waar veel Nederlanders zelfs op een racefiets moeite mee hebben.

Edgar-Minks-2

Maandag
Mij zul je niet snel op een ochtendhumeur betrappen. Maakt niet uit hoe vroeg het is, ‘i am ready’ voor werk of een training. Om 07:00 zit ik achter mijn bureau en kan het werk beginnen! Tijdens het binnenhalen van de mails doe ik wat stabiliteitoefeningen en ga ik een paar keer over de foamroller om de werkweek losjes te beginnen.
Wanneer de eerste collega’s binnen druppelen zijn niet de gespeelde voetbalwedstrijden onderwerp van gesprek (zoals op veel andere kantoren) maar het slotweekend van de WK atletiek. Toch is er weinig tijd voor social talk want voor het eerst in mijn leven bezoek ik die middag een Chiropractor. Na 2,5 maand op de wachtlijst te hebben gestaan. Niet voor een ernstige blessure, maar voor mijn rechterheup die al jaren niet helemaal lekker aanvoelt.

Stijn Nuytten is de man die na een onderzoek van 25 minuten de oorzaak heeft gevonden: mijn kroon! WAT? Ja precies, mijn stukje neptand die ongeveer 80cm verwijderd is van mijn heup, is al jaren de oorzaak van een ongemakkelijk gevoel rond mijn heup. Bijzonder om te zien hoe alles verbonden is in het lichaam. Ik krijg de instructie mee om de rest van de maandag rust te houden. Dinsdag is een duurloop toegestaan.

Edgar-Minks-5

Dinsdag
Ik train eigenlijk nooit met anderen! Vroeger uiteraard wel op de baan maar sinds een jaar of vier loop ik altijd alleen. Heerlijk is het om alleen de focus op het lopen te hebben. En ik geniet van de rust om me heen.
Uitzondering op de regel is collega Jordy Hindriks. Met hem loop ik geregeld na het werk. We lopen dan altijd langs de Krommerijn in Utrecht, een geweldige route die nooit verveelt. We hebben dan stoere verhalen over hoe hard we vroeger liepen op trainingen, wat de toekomstige hardloopraces zullen zijn en deze keer filosoferen we ook over wie de snelste tijd zal klokken van het Run2Day raceteam tijdens de Damloop. Na de run staat er een afstand van 16km op mijn horloge met een rustige gemiddelde hartslag. Heerlijke training dus.

Edgar-Minks-3

Woensdag
Het startnummer wordt op mijn bureau gelegd door collega Tessa. Ik weet niet wat het is met startnummers, maar je hebt goede nummers en mindere nummers. Als een klein kind scheur ik de Damloop envelop open om mijn startnummer te bewonderen. Mijn nummer 741, mooi nummer! Geen rondingen, alle cijfers hebben strakke lijnen. Ik ben happy! Helaas heb ik vandaag weinig tijd om te trainen. Maar beter eventjes dan helemaal niet. 15 minuten core stability en 25 minuten rustig hobbelen. Core stability doe ik zo’n twee keer week. Op de maandagochtend en vaak voor het lopen zodat er al spanning op het lichaam is tijdens het hardlopen.

Edgar-Minks-4

Donderdag
De werkdag vliegt voorbij en s’avonds heb ik de eer om een groep super enthousiaste hardlopers training te geven in het Vondelpark. De groep hardlopers bereidt zich voor op de Dam tot Damloop en vandaag mag ik de training verzorgen. In het begin wat stabilisatie en core oefeningen voordat we beginnen aan het loopprogramma, dat bestaat uit 6×6 minuten hardlopen met 2 minuten pauze. Tempo van 1e,2e,4e,5e 6 minuten ligt op het Damloop tempo. De 3e 6min mogen de mensen paar procent extra geven bovenop het Damlooptempo en de 6e 6 minuten mogen ze laten zien wat er nog in het vat zit en gas geven. Doel is te ervaren dat indelen van je Dam tot Damloop qua tempo van groot belang is. Je ontwikkeld tempogevoel zodat je jezelf niet opblaast. Het niveau van de groep is trouwens hoog. Ik ben er dus 100% van overtuigd dat iedereen een goede race loopt op 20 september.

Edgar-Minks-8

Vrijdag
Is altijd een drukke dag op werk en dus net als de eindsprint bij de Damloop: gas geven! Na het werk test ik mijn relatie even doormiddel van het in elkaar zetten van een kledingkast. Na 2,5 uur strugglen en een halve kast beslissen we dat het tijd is voor wijn en hapjes. We vluchten de Javastraat in om het weekend echt te laten beginnen.

Edgar-Minks-6

Zaterdag
Elke zaterdagochtend begint bij mij met een uurtje rustig lopen op nuchtere maag. Perfect voor de verbranding van de vetten van de vorige avond. Het lopen op een nuchtere maag kan uitstekend zolang je niet te intensief loopt. Na mijn run langs de Amstel loop ik over de Dappermarkt voor avocado’s, zuurrdesembrood en genoeg fruit voor de komende week. De rest van het dagprogramma wordt besteed aan klussen. Niet in mijn nieuwe woning maar een nieuw restaurant van mijn twee beste vrienden. Met vermoeide benen en armen plof ik op het bed! Einde van een drukke week, gelukkig begin ik de nieuwe week met een ontspannen zondag.

Edgar-Minks-7