Uitgedaagd worden door een chick!

Scroll this

Ik ga nooit een marathon lopen‘ heb ik altijd tegen iedereen in mijn omgeving gezegd! 18 jaar heb ik gesprint als 400m atleet en meegedraaid in de top van Nederland. Totdat Francien en Fieke, onze vriendinnen van Girls Love2Run, gewoon keihard in je face zeggen: ‘Hey Hindriks, jij durft echt geen 56km Ultra race in Zuid Afrika te lopen he….. Ohnee je kan het niet!’ Verdomme denk je dan.

Altijd heb ik sneller gelopen dan alle dames op de baan van de 60m tot en met de 800m, daarna werd het me toch echt te lang, en dan komen nu twee chicks die pas een paar jaar hardlopen en aanbeden worden door duizenden volgers op Facebook en Instagram (mij nog steeds een raadsel waarom) mij gewoon even keihard uitdagen? Sterke kerel als ik ben, zwicht ik natuurlijk meteen en realiseer me dat we nog slechts ruim 4 maanden te trainen hebben voor de datum van 4 april, die dikgedrukt in m’n digitale agenda staat, en ik gewoon 56 KI-LO-ME-TER moet gaan lopen. Oh en tussen de regels door staat er ook nog even dat er 1900 hoogtemeters in zitten?!

Hoe ga ik dat in godsnaam redden? Gelukkig loop ik niet als enige dude tegen deze twee meiden maar was mijn collega Edgar ook zo mans én gek genoeg om de uitdaging aan te gaan, maar come on, Edgar heeft gewoon in oktober wel zijn eerste marathon in Berlijn even in 2.50 uur gelopen!

Mans als ik oog, ben ik toch wel heel erg bang voor deze 4 april. Bij de eerste 15 kilometer duurloop, die ik als sprinter natuurlijk weer veel te hard neem, heb ik al behoorlijk zere benen. Dan doet het onder m’n voeten pijn en denk ik vooral, hoe ga ik in hemelsnaam 56 KI-LO-ME-TER lopen?!
Check mijn Strava account en volg me en steun me vooral in de comments 🙂

– Photocredit | Joyce Bongers <www.joycebongers.nl> –

4 Comments

  1. Ik als sportarts zeg dan…verantwoord in zo’n korte tijd?! Haha nee! Maar trots ben ik wel als ze de finish halen…ik doe het ze zeker niet na!

    • Sportartsje van me, tja dan moet je me maar extra in de gaten houden en goed voor me zorgen. – Jordy

  2. Jor je kán het!!!!! Ik vind het supergaaf dat je dit gaat doen! Hoe uit je comfortzone kun je gaan? Nou 56km!! Ik volg je online! Dikke knuffels uit Mexico. #topper

    • Diana thanks! Moet toch uitdagingen in het leven hebben. Waar de een naar de andere kant van de wereld verhuist, ga ik een 56 kilometer lopen 🙂 – Jordy

Comments are closed.