Niels is klaar voor zijn marathon Race day ready

Scroll this

Vandaag is het dan zover. Dan sta ik aan de start van mijn zevende marathon. En dat het een feest gaat worden is nu al duidelijk. Hopelijk is nummer zeven voor mij ook echt “lucky number seven”.

Qua rust zit het de laatste dagen niet echt goed. Maar dat weet je van te voren als je in de leukste hardloopwinkel van Rotterdam werkt. Druk is deze dagen een understatement, dus dat betekent hard werken en lang op je benen staan. De zenuwen van alle bezoekers gieren door de winkel, maar gek genoeg maakt het mij minder nerveus en geeft het ook een hoop energie. Het is namelijk super als je iemand goed advies kan geven en gerust kan stellen.

Zojuist heb ik alles klaar gelegd, morgenochtend heb ik namelijk alle rust nodig om te ontbijten en laat ik het haasten graag achterwege. En hoe ziet dat eruit?

1

Startnummer. Dit lijkt me duidelijk, zonder startnummer wordt het niks.

2

Functioneel ondergoed is essentieel, en al helemaal bij een afstand als de marathon. Dit zorgt ervoor dat ik droog blijf en niet afkoel. Ook zorgt het ervoor dat ik geen bloedende tepels krijg, jullie mannen weten wel dat dat ook niet onbelangrijk is.

3

Tijdens trainingen draag ik ook wel hogere loopsokken, maar tijdens de marathon vind ik de ‘invisible’s’ perfect, lekker met blote enkels.

4

Dat een goede hardloopschoen van belang is, lijkt me een understatement. Ik train op verschillende merken en types schoenen, maar voor de marathon kies ik voor een wat stabielere schoen. Als de vermoeidheid toe slaat, wordt de coördinatie minder en heb ik die stabiliteit hard nodig.

5

De weersverwachting is positief met een prima temperatuur, dus ik ga voor shorts.

6

Gelletjes voor onderweg ‘to keep the motor running’

7

Als je haar maar goed zit. Ik heb niet echt een bijgeloof of ritueel, maar mijn haar moet strak en goed zitten. Ik loop morgen met Erik en die woont zo’n 500 m van de start vandaan dus daar kan ik dan, mocht het nodig zijn, nog in allerijl mijn haar goed doen.

Race-day-ready

8

Zal je altijd zien, dat er sinds vorige week toch een spiertje niet helemaal goed zit. Voelt het morgen nog niet helemaal lekker aan, tape ik het voor de zekerheid toch nog even.

9

Veiligheidspeldjes neem ik altijd in overvloed mee. Beetje neurotisch maar dan weet je zeker dat je er genoeg hebt. Bij nadere afstanden gebruik ook wel eens magneetjes om mijn startnummer te bevestigen, maar bij de marathon ga ik voor safe op de ouderwetse manier met spelden.

10

Een zweetbandje om mijn pols vind ik altijd wel prettig om het zweet van mijn voorhoofd te vegen. Dit is namelijk de plek waar ik het meest transpireer.

11

Halverwege zal iemand me een bidonnetje isotone sportdrank aangeven. De sportdrank die je tijdens de marathon krijgt valt bij mij niet altijd goed, dus nu weet ik zeker dat ik halverwege in ieder geval wel sportdrank binnen krijg die ik goed trek. Recovery voor net na de finish is iets wat onmisbaar is.

12

Als het niet al te bewolkt is, loop ik heel graag met een zonnebril. Mijn ogen krijgen dan wat meer rust en dat scheelt aanzienlijk. Verder creëer je je eigen bubbel en dat is goed om de focus en concentratie vast te houden.

13

Zodra het weer het toelaat loop ik graag in een singlet, speciaal voor morgen een nieuwe en wijk ik een keer af van mijn vaste kleur zwart.

14

Tijdens het nemen van deze foto zat nummer 14 om mijn pols. Voor mij ook heel belangrijk en dat is mijn sporthorloge. Dit om me te helpen een strakke vlakke pace te lopen.

1 Comment

Comments are closed.